back

NAV Website

  • Nemzeti adó- és vámhivatal
  • 2022
image

Feladatok

  • Digitális brand book
  • UX/UI

Leírás

Valljuk be, ügyeket intézni nem sokan szeretünk. Miért ne lehetne ez egy kellemesebb, barátságosabb folyamat? Olyan felhasználói élményt és megjelenést terveztünk a NAV számára, amely zökkenőmentes, felhasználóbarát és még az intézmény pozitív megítélését is erősíti. Naprakésszé teszi a már létező elemeket, színeket, formákat a legmodernebb digitális követelményeknek megfeleltetve.

UX/UI Design

A hatalmas és rengeteg információt tartalmazó rendszer tervezése közben a legnagyobb kihívás az volt, hogy a szükségesség és a használhatóság szűk keresztmetszetén belül maradjunk, illetve, hogy a felület értelmezhető és használható legyen minden platformon és környezetben, ezért a site nem csak reszponzívan, hanem light és dark módban is alkalmazkodik a felhasználási szituációhoz.

image

Design system

A kézikönyv és a design system az atomikus tervezés metodológiáját követve, 400+ oldalon keresztül definiál minden részegységet a legapróbb atomoktól az összetett molekulák használatáig, magába foglalja a színhasználat, tipográfia, reszponzív gridhasználat szabályait és a benne foglalt egyedileg gyártott ikon készletet.

image

Ikonkészlet

Olyan professzionális, vizuálisan letisztult, konzisztens és egyértelmű jelrendszert dolgoztunk ki, amely kisebb és nagyobb méretben is kiválóan közvetíti az átadni kívánt információkat.

image
image
image

Sötét mód

Egyre többen, a nap egyre nagyobb százalékában böngészünk okostelefonunk vagy laptopunk monitorát nézve. A világos háttér előtt megjelenített sötét karakterektől pedig gyorsabban fárad a szemünk, ezáltal pedig könnyebben károsodhat látásunk. Ráadásul a folyamatos világosság idegeinknek is komoly terhelést jelent. Ma már alap dark modeban is megtervezni a digitális felületeket.

image
image
Készen állunk a következő kihívásra!
Szívesen szórunk csillámport a Te márkádra is remek megoldásainkkal. Te csak nézd, ahogy jönnek az eredmények!